Ventilatie

FMVDS


Uw partner in elektrische -, sanitaire -en verwarmingsinstallaties, warmtepompen, zonneboilers, ventilatiesystemen en verkoop van huishoudtoestellen.

Eigen dienst na verkoop.

Waarom ventileren?


Meer dan 80% van onze tijd brengen we binnenshuis door.

Voor sommigen, de jongeren en de ouderen, is dat zelfs meer. Wetenschappers hebben aangetoond dat blootstelling aan vervuilde binnenlucht negatieve gevolgen heeft voor de gezondheid.


Door dagelijkse woonactiviteiten vervuilt de lucht en ontstaat vocht in de woning. Vocht is een belangrijke bron van verontreiniging. Een gemiddeld gezin produceert maar liefst 10 tot 15 liter vocht per dag met de allerdaagse dingen, zoals koken, baden, douchen en wassen! Te veel vocht leidt tot schimmels, vochtplekken op de muur, huismijt en houtrot. Geuren in huis ontstaan bijvoorbeeld bij koken en vormen ook een verontreiniging. Tevens komen bij allerlei andere woonactiviteiten gassen vrij, zoals CO2 bij ademhalen en tabaksrook, en vluchtige gassen bij gebruik van schoonmaakmiddelen, verf en lijm. Ventileren is dus zeker geen overbodige luxe!


Vroeger vond de luchtverversing in woningen plaats via de natuurlijke weg, door naden en kieren. Een groot nadeel was echter dat de ventilatie afhing van het weer. Bij harde wind of als het buiten koud was, werd de ventilatie ervaren als tocht en was er sprake van veel warmteverlies. Bij windstil weer was de ventilatie daarentegen vaak onvoldoende.


De huidige woningbouw is erop gericht om het energieverbruik voor verwarming zoveel mogelijk te beperken. Veel woningen van tegenwoordig zijn zo luchtdicht gebouwd dat er nauwelijks natuurlijke ventilatie kan plaatsvinden. Alsof er een glazen stolp overheen is gezet! Daarom is het nodig voor mechanische ventilatie te zorgen.


Belangrijk voor een behaaglijk gevoel is dat de ventilatie geen tocht oplevert. Een gewoon mechanisch ventilatie systeem zal bij een lage buitentemperatuur juist wel tocht geven, en bovendien leiden tot een hoger energieverbruik. De aangezogen lucht van buiten is namelijk veel kouder dan de lucht in de woning. Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning werkt beter en comfortabeler.


U kan bij ons terecht voor de volledige installatie in nieuwbouw en renovatiewoningen, appartementen of kleine industriële bouwwerken. Voor deze installaties werken wij steeds met kwalitatieve materialen van bekende merken zoals Duco, Soler & Palau, Renson, Codumé, enz.


Bijkomend bieden wij ook onze dienst na verkoop aan. Wij beschikken over een degelijke technische kennis om het nodige onderhoud en/of herstellingen op uw ventilatiesysteem uit te voeren.


Voor een vrijblijvende prijsofferte, een kennismakingsgesprek en bijkomende informatie mag u ons altijd contacteren.


Kom alvast een kijkje nemen in onze energiezuinige demonstratiewoning. Voor meer inlichtingen/afspraak kan u ons altijd contacteren.